Go Back

Vannkringle

Forbredelse20 minutes
Koketid30 minutes
Heve1 hour 30 minutes
Totalt1 hour 50 minutes
Posjoner: 9 stk
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 400 gram Sammalt hvete bruke gjerne bare hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 50 gram smør
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 40 gram gjær
  • 1 ss honning kan også bruke sirup
  • 1 stk egg valgfritt

Slik gjør du

  • Ha all ingrediensene bortsett fra smør og salt i en kjøkkenmaskin og elt på lavt tempo i 15 minutter
  • Deretter har du i smør og salt og elt i ytterligere 5 minutter
  • Sett på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca 60 minutter
  • Del deigen 9 emner på 80 gram hver. Lag et hull i midten med enten fingeren eller baksiden av en sleiv. Og utvid hullet mens du roterer deigen
  • Klipp bakepapiret i ruter slik at du kan legge en bagel på hver rute, dette gjør det enklere å flytte dem senere
  • Etterhev i 30 minutter
  • Kok opp en kjele med vann og ha i honning. Kok bagelen 1 minutt på hver side, 3-4 stykker av gangen.
  • Legg bagelene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med ett egg. Du kan også ha over for eksempel sesamfrø
  • Stek på 220 grader i 20-25 minutter
  • Avkjøl på rist