Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Print
Vannkringle
Forbredelse
20
minutes
mins
Koketid
30
minutes
mins
Heve
1
hour
hr
30
minutes
mins
Totalt
1
hour
hr
50
minutes
mins
Posjoner:
9
stk
Author:
Awa Sarr
Ingredienser
400
gram
Sammalt hvete
bruke gjerne bare hvetemel
1/2
ts
salt
50
gram
smør
2,5
dl
kaldt vann
40
gram
gjær
1
ss
honning
kan også bruke sirup
1
stk
egg
valgfritt
Slik gjør du
Ha all ingrediensene bortsett fra smør og salt i en kjøkkenmaskin og elt på lavt tempo i 15 minutter
Deretter har du i smør og salt og elt i ytterligere 5 minutter
Sett på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca 60 minutter
Del deigen 9 emner på 80 gram hver. Lag et hull i midten med enten fingeren eller baksiden av en sleiv. Og utvid hullet mens du roterer deigen
Klipp bakepapiret i ruter slik at du kan legge en bagel på hver rute, dette gjør det enklere å flytte dem senere
Etterhev i 30 minutter
Kok opp en kjele med vann og ha i honning. Kok bagelen 1 minutt på hver side, 3-4 stykker av gangen.
Legg bagelene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med ett egg. Du kan også ha over for eksempel sesamfrø
Stek på 220 grader i 20-25 minutter
Avkjøl på rist