Go Back

Sausekjøtt

Posjoner: 4 porsjoner
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 1 kg oksekjøtt bog eller høyrygg
  • 70 gram smør
  • 80 gram hvetemel
  • 1 liter vann
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 1 stk løk

Slik gjør du

  • Skjær kjøttet i passe store stykker og brun dem godt i en jerngryte. Sett deretter kjøttet til side.
  • Stek løken til den er blank og sett den til side sammen med kjøttet
  • Lag brun saus ved å brune smør, og ha i mel når smøret sluttet å bruse. når blandingen har blitt nøttebrun sper du på med litt og litt kraft
  • Ha i pepperkornene, løk, laubærblad og salt. Ha i kjøttet og la det småkoke under lokk til det er mørt (ca to timer)
  • Sausen smakes til med salt og serveres med potetmos og kokte grønnsaker