Go Back

Mormors fiskegrateng

Forbredelse20 minutes
Koketid1 hour
Posjoner: 10 porsjoner

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 kg hyse eller en renset hvit fisk
  • ca 2 liter vann
  • 2 ts salt
  • 500 gram fusilloni Kan fint bruke en annen type pasta
  • 55 gram smør
  • 55 gram mel
  • 6 dl melk
  • 2-3 stk egg romtempererte
  • 1 klype salt
  • 1 krm muskatt
  • ca 0,5 dl griljermel

Slik gjør du

  • Skjær den opp i litt store stykker og kok den i lettsaltet vann og kokes som vanlig.
  • Kok pasten etter henvisningen på pakken
  • Rens og finhakk fisken mens den enda er varm
  • Lag en tykk hvit saus av smør, mel, og melk. Tilslutt tilsett salt.
  • Avkjøl og ha deretter i muskatt, eggeplomme, pasta og fisken.
  • Stivpisk eggehvitene og ha dem i tilslutt.
  • Ha det i en godt smurt form ca 3/4 full, strø over griljermel og stekes i stekovnen i ca 1 time.