Skrell eplene, fjern kjernen og del eplene i små terninger
Ha lime på slik at de ikke blir brune
I en stålkjele rører du sammen sukker og vann. Sett kjelen på høy varme og la her er det viktig at du ikke rører. Du kan gjerne vende litt på kjelen.
Dette er for at sukkeret ikke skal krystalliseres.La sukker og vann boble til sukkeret smelter og etter en liten stund har du forvandlet sukkeret til en gylden karamell. Men her er det viktig å følge med, for veien fra ferdig til svidd er kort.
Når du er fornøyd med fargen på karamellen (Lys butterscotch/smørbukk - mørk blir litt mer bitter). Dette er rett og slett smak og behag. Skru ned temperaturen, og rør inn smøret med en tresleiv.Skru opp kjelen på medium varme. Hell i fløten, litt av gangen.
Når all fløten er i så har du i eplene. Eplene slipper en del vann så la dette koke ut. Når den er ferdig tilsetter du kanel.
Karamellen vil alltid bli noe stivere når den er kald enn når den er varm så ikke la karamellen koke for lenge. Sett karamellen til side og la den avkjøle seg, mens du begynner på deigen