Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /home/2/l/livetsommatvrak/www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/2/l/livetsommatvrak/www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php:203) in /home/2/l/livetsommatvrak/www/wp-content/plugins/wp-recipe-maker/includes/public/class-wprm-print.php on line 94 Ramen med andebryst og egg - Livet som Matvrak
1 stk andeskrogdet som er igjen etter kjøttet er tatt av
Smakstilsetning
2,5 dl soyasaus
0,5 dl sake
1ssmirin
2cmingefær
1stk vårløk
4stk tørket shitakesopp
Topping
2 stk andebryst
1 ts five spice
4stk vårløk
1stk nori
4 små bok choi
4pknudler
4stk egg
salt
pepper
Slik gjør du
Dashi/kraft
Kok opp vannet og skru ned og trekk konbu i 2.8 liter vann i 30 minutter. Ta ut konbu og ha bonito i og la det koke i ca 5 minutter. Sil av bonito uten å klemme på den. Du har nå en dashi som du kan bygge kraft på.
Sett ovnen på 250 grader. Legg sjalottløk, vårløk, ingefær, hvitløk og eple på et bakepapir. Du trenger ikke å skrelle så innmari, bare alt er rent. Ha litt olje eller andefett på og la det stek i ovnen i 5-7 minutter.
Ha alle ingrediensene i en stor kjele sammen med Dashien og la det småkoke så lenge du kan, men i minst 1 time, gjerne 3. Du kan gjerne koke lenger, men pass på at alle ingrediensene er dekket av vann. Prøv også å ikke la det koke. Sil av kraften, du skal ha ca 1.5 liter. Du kan enten bruke den med en gang eller ha den noen dager i kjøleskapet.
Tare/Smakstilsetning
Tare er smaker du tilsetter kraften som du heller i hver bolle. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Fjern ingefær, vårløk og hvitløk før du har den i bollen.
Topping
Sett ovnen på 200 graderLag ruter i skinnet på andebrystet, pass på at du ikke treffer kjøttet. Og gni godt inn med salt, pepper og five spice.
Stek på høy varme med skinnsiden ned uten fett, når skinnet er sprøtt (7-8 min) skru ned varmen og snu andebrystet.
Sett anda i ovnen Bruk steketermometer og brystet er ferdig når den har nådd 62 grader (medium). La brystet hvile i ca 10 minutter.
Mens anda hviler bløtkoker du 4 egg
Del alle grønnsakene, og anda når den er hvilt ferdig.
Fordel kraft i 4 boller. Fordel smakstilsetningene og gjør det samme med grønnsakene og anda