Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Print
Etiopisk lammegryte (Beg Wot)
Forbredelse
15
minutes
mins
2
hours
hrs
Totalt
2
hours
hrs
15
minutes
mins
Posjoner:
4
people
Ingredienser
600
gram
lammekjøtt
Bog eller fårikålkjøtt
1
stk
løk
2
fedd
hvitløk
2
cm
ingefær
2
ss
berbere krydder
1
ss
tomatpurè
400
g
passata eller knuste tomater
7.5
dl
vann
2
ss
olje
salt
pepper
Slik gjør du
Brun lammekjøttet godt på begge sider i 1 ss olje
I mens kjøttet bruner har du løk, hvitløk, ingefær i en stavmikser eller lignende
Ta ut kjøttet og stek løkblandingen til den er blank
Tilsett berbere og tomatpuè og la det surre i noen minutter
Ha i vann, passata og kjøttet i gryta og la det koke til kjøttet faller av benet i ca 2 timer. Del kjøttet i terninger og ha det tilbake i gryta
Smak til med salt og pepper