Go Back

Etiopisk lammegryte (Beg Wot)

Forbredelse15 minutes
2 hours
Totalt2 hours 15 minutes
Posjoner: 4 people

Ingredienser

  • 600 gram lammekjøtt Bog eller fårikålkjøtt
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 2 ss berbere krydder
  • 1 ss tomatpurè
  • 400 g passata eller knuste tomater
  • 7.5 dl vann
  • 2 ss olje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Brun lammekjøttet godt på begge sider i 1 ss olje
  • I mens kjøttet bruner har du løk, hvitløk, ingefær i en stavmikser eller lignende
  • Ta ut kjøttet og stek løkblandingen til den er blank
  • Tilsett berbere og tomatpuè og la det surre i noen minutter
  • Ha i vann, passata og kjøttet i gryta og la det koke til kjøttet faller av benet i ca 2 timer. Del kjøttet i terninger og ha det tilbake i gryta
  • Smak til med salt og pepper