Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Print
Oksehaleragú
Forbredelse
10
minutes
mins
Koketid
4
hours
hrs
Totalt
4
hours
hrs
10
minutes
mins
Posjoner:
6
posjoner
Author:
Awa Sarr
Ingredienser
1
kg
oksehale
2
fedd
hvitløk
1/2
stk
habanero
1
stk
gul løk
400
gram
passata
2
ss
tomatpurè
2
ss
olje
ca 0.5
liter
vann
til det dekker kjøttet
2
stk
gulrøtter i terning
Salt
pepper
Slik gjør du
Fjern overflødig fett fra halene, men litt er bra da det setter smak. Ha godt med salt og pepper på hver sin side av oksehalene
Varm opp halvparten av oljen, og brun halene godt på hver side og sett dem til side
Ha oppi resten av oljen og surr hvirløk, gulrot, løk og chili til det er blankt
Deretter har du oppi tomatpuré og steker dette sammen i ca 1 minutt
Ha i vann, passata og tomatpuré og pass på å få rørt opp alt fra bunnen. Så kan du ha i kjøttet.
Kok dette under lok i 2 timer, så tar du av lokket og koker videre i to timer til. Ta ut kjøttet og fjern beinet før du har kjøttet tilbake i grytet.
Serveres med potetmos eller pasta
Notes
Man kan ha oppi buljong i tillegg, men jeg synes oksehalene gir så mye smak at man ikke trenger det.