Go Back

Oksehaleragú

Forbredelse10 minutes
Koketid4 hours
Totalt4 hours 10 minutes
Posjoner: 6 posjoner
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 1 kg oksehale
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 stk habanero
  • 1 stk gul løk
  • 400 gram passata
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 ss olje
  • ca 0.5 liter vann til det dekker kjøttet
  • 2 stk gulrøtter i terning
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Fjern overflødig fett fra halene, men litt er bra da det setter smak. Ha godt med salt og pepper på hver sin side av oksehalene
  • Varm opp halvparten av oljen, og brun halene godt på hver side og sett dem til side
  • Ha oppi resten av oljen og surr hvirløk, gulrot, løk og chili til det er blankt
  • Deretter har du oppi tomatpuré og steker dette sammen i ca 1 minutt
  • Ha i vann, passata og tomatpuré og pass på å få rørt opp alt fra bunnen. Så kan du ha i kjøttet.
  • Kok dette under lok i 2 timer, så tar du av lokket og koker videre i to timer til. Ta ut kjøttet og fjern beinet før du har kjøttet tilbake i grytet.
  • Serveres med potetmos eller pasta

Notes

Man kan ha oppi buljong i tillegg, men jeg synes oksehalene gir så mye smak at man ikke trenger det.