Go Back

Focaccia i langpanne

Forbredelse10 minutes
Koketid35 minutes
Hevetid30 minutes
Totalt1 hour 15 minutes
Posjoner: 4 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Topping

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss havsaltflak
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 stk kvister timian

Focaccia

  • 1 kg hvetemel
  • 50 g ferskgjær
  • 9 dl vann
  • 2 ts sukker
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Ha kroppstemperert vann i et desilitermål og ha oppi sukker og gjær
  • Sikt mel i en bolle og bland saltet i
  • Rør vannet i,deigen skal være ganske løs. La den heve til den er dobbelt så høy
  • Mens deigen hever begynn med toppingen. Ha hvitløken, olje og 1 kvist med timian oppi. Varm det opp til ca 55 grader og la det stå til deigen er ferdig hevet
  • Smør formen med olje og velv deigen oppi, og la den etterheve i ca 30 minutter
  • Når deigen er ferdig hevet med litt olje på fingrene lag groper i deigen. Sil av hvitløk og timian og ha oljen over deigen. Ta resten av timian og salt og strø over.
  • Sett ovnen på 225 grader og stek foccaciaen i ca 35 minutter. Bruke en bakenål for å sjekke om den er gjennomstekt
  • Avkjøl på rist