Go Back

Kantarellsuppe

Forbredelse10 minutes
Koketid20 minutes
Totalt30 minutes
Posjoner: 4 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 1.5 liter kantarell
  • 3 dl fløte
  • 2 dl hvitvin
  • 5 dl kantarellfond Du kan også bruke kylling eller grønnsak
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper
  • friske urter jeg brukte timian

Slik gjør du

  • Børst og rens kantarellene (Ikke vask)
  • Del opp 2/3 i småbiter og la resten ligge til senere (Dette brukes til pynt)
  • Stek småbitene sammen med sjalottlløk og olje. Ha i hvitvinen og la den koke nesten helt inn
  • Ha i fløten og fonden og la den koke i 15 minutter.
  • Kjør suppen i en blender eller med stavmikser
  • Stek resten av soppen i smøret til den er gyllen. Deretter har du over salt, pepper og urter. Du kan også har over litt god olje. Serveres med godt brød til