Go Back

Brød i leirgryte

Forbredelse10 mins
Koketid50 mins
Totalt1 hr
Keyword: brød, fullkorn, leirgryte
Posjoner: 1 stort brød

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel
  • 500 gram fullkorn hvetemel
  • 300 gram fullkornspelt
  • 1 dl solsikkefrø
  • 5 gram gjær
  • 1 ts salt
  • 1 stk liten gulrot
  • 1 ts sukker
  • 1/2 liter lunkent vann

Slik gjør du

  • Bland gjær, vann, og sukker og la det stå i fem minutter
  • Bland alt det tørre i en bolle, gjerne med lokk
  • Tilsett vannet, konsistensen skal være litt grøtete. La deigen heve natten over
  • Ta deigen ut av bollen og mett den med litt mel. Brett kantene innover og ha deigen gjerne i en form som ligner litt eller bare i den samme bollen. La den etterheve i to timer.
  • Sett leirgryten i kald vann i ca 20 minutter. La vannet dekke hele gryten.
  • Ha på lokket og sett i kald ovn som er på 250 grader. La stå i rundt 20 minutter. Ta av lokket, stek videre på 220 grader i rundt en halvtime. Bruk en tynn kniv i brødet for å sjekke om det er ferdig, det skal ikke følge med deig på vei opp.
  • La brødet hvile på rist til det er avkjølt