Go Back

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Forbredelse10 minutes
Koketid6 minutes
Totalt1 hour 6 minutes
Keyword: fastelavnsboller
Posjoner: 12 boller
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Boller

  • 5 dl melk
  • 150 gram rosiner
  • 150 gram smør
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg

Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl syltetøy

Slik gjør du

Boller

  • Legg rosinene i bløt i melken og la de ligge i ca 10 min
  • Smelt smøret, tilsett melk og varm opp til det er lunkent
  • Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskinbolle
  • Ha i det våte, rosiner og elt til deigen slipper bollen
  • La den heve til den er ca dobbelt så stor. Det tar ca 30-40 minutter.
  • Trill ut bollene til 12 store eller 24 mindre boller.
  • Legg bollene på et bakebrett med et bakepapir og legg et kjøkken håndkle over.
  • La de heve i ca 20 minutter
  • Pensle bollene med litt melk blandet med ett egg. Stek på 220 grader i 6-10 minutter.
  • Avkjøles på rist

Krem

  • Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.