Go Back

Pulled pork

Forbredelse10 minutes
Koketid1 hour 45 minutes
Totalt1 hour 55 minutes
Keyword: pulled pork, taco
Posjoner: 4 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Krydderblandingen

  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts chipotle
  • 1/2 ts sennepspulver
  • 1/2 ts salt

BBQ-saus

  • 1 ts solsikkeolje
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 325 gram passata
  • 250 gram ketchup
  • 175 ml eplesider eddik
  • 175 gram brunt sukker
  • 10 ml Worcestershire saus
  • 25 gram honning
  • 1 ts tamarind

Pulled pork

  • 1 kilo svinenakke
  • 2 pk tortillalefser

Slik gjør du

BBQ-saus

  • Kombiner ingefær, chipotle, sennepspulver, og salt i en bolle, og bland godt
  • Varm olje i en dyp panne på medium varme, Når det er varmt tilsett løken og stek den til den er karamelisert. Det tar ca 8 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt.
  • Ha opp i halve krydderblandingen og spar resten til svinenakken. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Småkok i 15 minutter og bland med en stavmikser.
  • Sil sausen gjennom en sil, og sett til side

Pulled pork

  • Gni inn svinenakken med krydderblandingen og stek i en glovarm panne (eller på grillen) til den har fått farge på begge sider. Ca 1 minutt på hver side
  • Fjern svinet fra panna og ha den oppi sammen med BBQ-sausen. La det koke opp, og skru ned slik at det bare putrer. Kok den i ca 90 minutter.
  • Etter 90 minutter la kjøttet avkjøles helt i sausen. Plasser svinenakken på en trefjøl og bruk to kviner for å rive kjøttet fra hverandre til det er fin revet. Legg kjøttet tilbake i sausen.
  • Når det er er klart til servering, varmer du kjøttet i sausen og justerer med salt og pepper.