Go Back

Italiensk pizza med spicy salami

Forbredelse10 minutes
Koketid15 minutes
Totalt25 minutes
Posjoner: 3 pizza
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Pizzabunn

  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 gram fersk gjær
  • 2 dl vann
  • 3 ss olivenolje

Pizzasaus

  • 400 gram knuste tomater jeg bruker Pomodoro San Marzano eller lignende
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 neve fersk basilikum

Topping

  • 300 gram revet jarlsberg
  • 250 gram mozzarella jeg bruker garofalo mozzarella
  • 100 gram spicy salami jeg har bruker Salame Venticina

Slik gjør du

Pizzasaus

  • Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt sammen

Pizza

  • Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  • Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
  • Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
  • Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  • Sett ovnen på maks med varmluft. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på tomatsaus og ost.
  • Stek i ovnen i 8-10 minutter, når det er 1 minutt igjen har på salami.