Hakk opp den mørke sjokoladen i grove biter
Kok opp melk, fløten og halvparten av sukkeret
Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til eggedosis
Tilsett melkeblandingen i eggene litt og litt under omrøring. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den tykner til 80 grader
Smelt den lysere sjokoladen i et ildfast bolle over et vannbad, og bland inn i eggeblandingen
La det avkjøle seg helt, før du har det over i en iskremmaskin og kjør den til den har en fin å kremet konsistens. Enten spis den umiddelbart eller frys den til den fryser skikkelig. Her er det store forskjeller på ismaskinene
Du kan også lage iskrem uten bruk av ismaskin Sett den avkjølte fløteblandingen i fryseren og rør hvert 20 - 30 min til du har fått iskremkonsistens. Jo flinkere du er på dette jo bedre konsistens får isen. Sluntrer du unna og rører for lite vil det danne seg iskrystaller i isen.