Go Back

Chocolate chip cookie

Ingredienser

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 150 gram smør
  • 2,5 dl melis
  • 2,5 dl mykt brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 gram 55% sjokolade
  • 1 ts salt
  • 75 gram sjokoladeknapper Her kan du også bruke hakket sjokolade

Slik gjør du

  • I en stor bolle blander du mel, natron og salt
  • I en annen bolle (gjerne kjøkkenmaskin) blander du smør, melis, brunt sukker og vaniljeestrakt til det blir glatt
  • Smelt sjokolden på 55 % i et vannbad, og avkjøl det før du har det i sukkeret.
  • Tilsett ett og ett egg og deretter melet i blandingen. Ha i sjokoladeknappene og rør inn.
  • Hvil deigen i 24 timer i kjøleskapet. Dette er for å få fluffy store cookies. Smaken blir også bedre dersom du tar deg tid til dette.
  • Bruk en skje eller isskje for å scoope opp deigen slik at kjeksene blir like store
  • Stek dem på 180 grader i 10-12 minutter
  • Ta dem ut av ovnen og hvil på rist. De vil ikke virke ferdige når du tar dem ut av ovnen, men de vil få formen etter hvert.