Go Back

Mac and cheese balls

Posjoner: 15 stk
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 250 gram makaroni
  • 150 gram montery jack/cheddar
  • 2 ss philadelphia
  • 4 ss blåmuggost
  • 50 gram jarlsberg
  • 3,5 dl melk
  • 1 ss maisenna
  • 3,5 dl panko
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprika pulver eller chipotle
  • 3 ss smør
  • 2 stk egg
  • 5 dl olje Så mye at det dekker osteballene godt

Slik gjør du

  • Rør osten og maisenna sammen i en bolle, og sett den til side
  • Følg instruksjonen på pakken og kok pasta i en kjele, og hell av vannet når den er ferdig
  • Smelt 2 ss smør i en kjele, ha over melken og osten. La det putre til det tykner 5-10 minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • La den avkjøle seg til den er helt kald, det tar ca 3-4 timer
  • Smelt 1 ss smør og toast panko til den er gyldenbrun.
  • Varm opp olje i en jernkjele til 180 grader. Rull mac and cheese til baller, rull i egg og deretter i panko.
  • Stek ballene i olje i ca 3-4 minutter til de er gyldenbrune
  • Ta dem ut av kjelen og la dem renne av seg på papir
  • Serveres varme :)