Go Back

Grønn ertesuppe med svineknoke

Forbredelse10 minutes
Koketid2 hours 15 minutes
Totalt2 hours 25 minutes
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

Svineknoka

  • 1 stk svineknoke
  • 2 stk laurbærblad
  • 4 stk pepperkorn
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk stor sjalottløk

Grønn ertesuppe

  • 500 gram frosne grønne erter
  • 2 stk sjarlottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 5 dl knokekraft
  • 5 dl vann
  • 1 cup knorr grønnsaksfond
  • 1 ss olje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene til knoka i en stor kjele. Kok opp og fjern skum på toppen. Skru ned og la den trekke på lav varme i ca 2 timer til kjøttet faller av beinet
  • Stek løk og hvitløk i oljen til det er blankt
  • Ha i vann, kraft og grønnsaksbuljong. La det koke i 10 minutter.
  • Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper
  • Server med ristet pinjekjerner eller krutonger og legg kjøttet på toppen