Go Back

Kremet aspargessuppe

Forbredelse5 minutes
Koketid15 minutes
Totalt20 minutes
Posjoner: 2 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 bunt asparges
  • 1 ss smør
  • 1 cup grønnsaksfond jeg bruker de fra knorr
  • 3 dl fløte
  • 5 dl vann
  • salt
  • pepper
  • gressløk

Slik gjør du

  • Surr sjalottløk og hvitløk i smør til det blir blankt i noen minutter
  • Fjern toppene på aspargesene, og hakk opp resten. Surr den hakkede aspargesen med løk og hvitløk i noen minutter.
  • Ha opp i vann og fond og la det koke i ca 10 minutter til aspargesen er mør
  • Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt
  • Tilsett fløte og l suppen koke opp. Smak til med salt og pepper
  • Server med gressløk, litt olivenolje på toppen og gjerne noe godt brød til