Go Back

Pai med ost og spinat

Forbredelse10 minutes
Koketid55 minutes
Totalt1 hour 5 minutes
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

Paibunn

  • 125 gram smør
  • 250 gram mel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

Paifyll

  • 1 pose spinat
  • 1 stk rødløk
  • 3 dl fløte kan erstattes med Crème fraîche
  • 3 stk egg
  • 2 stk tomater
  • 100 gram parmesan
  • 100 gram fetafetaost
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Ha mel, smør og salt i en hurtigmikser og kjør det sammen til det har smulekonsistens. Tilsett litt og litt vann til deigen har samlet seg.
  • Pakk deigen sammen til den ball og pakk den i plastfilm før du har den i kjøleskapet en times tid
  • Kjevle ut deigen og legg den over i en pai form slik at kantene henger litt over, press den godt ut i kantene og skjær av det overflødige
  • Prikk bunnen med en gaffel og la den steke i 15 minutter på 180 grader
  • Stek løk, spinat og tomat i en panne til spinaten en mør. Bland egg, fløte og parmesan i en annen bolle.
  • Ha over spinatblandingen i paiskallet, hell eggeblandingen over og deretter fordeler du fetaosten på toppen.
  • Stek på 180 grader i ca 45 minutter, den skal ha hevet litt og være fast i formen. Serveres med en frisk salat