Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Print
Frityrstekt kylling
Forbredelse
20
minutes
mins
Koketid
10
minutes
mins
Totalt
1
hour
hr
30
minutes
mins
Posjoner:
4
personer
Ingredienser
Brine
600
gram
kylling
Jeg bruker drumsticks
2
ts
hakket hvitløk
1
halv
habanero
2
ts
hakket ingefær
1/2
dl
riseddik
1/2
dl
soyasaus
1 1/2
ts
pepper
1 1/2
ts
sukker
1
l
vann
1
ts
pepper
1/2
ts
sesamolje
1/2
dl
salt
Frityrdeig
2
stk
egg
2
dl
mel
1
dl
potetmel
3
ts
chipotle
1
ts
pepper
1
ts
cayennepepper
2
ts
hvitløkspulver
1
ts
chiliflak
1
klunk
whiskey
Her kan du bruke det du har av sprit - så rent som mulig
Slik gjør du
Brine
Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp, og la kyllingen trekke i 20 minutter
Ta ut kyllingen og tørk av noe av det overflødige vannet sett den kaldt i kjøleskapet i 30 minutter eller til kyllingen er helt tørr
Kylling
Visp sammen eggene og ha i 1 dl av melet i en lav bolle.
Bland de resterende ingrediensene i en bolle med lave kanter.
Dypp kyllingen først i egg blandingen og deretter i melblandingen og dekk kyllingen skikkelig. La kyllingen tørke på en rist i ca 20 minutter.
Frityrkok kyllingen til den er gyldenbrun og sprø på 180 grader. Dette tar ca 7 minutter. Legg de på et papirhåndkle og la oljen renne av.
Serveres med maisbrød, karamellisert løk og paprika og dippingsaus