Go Back

Frityrstekt kylling

Forbredelse20 minutes
Koketid10 minutes
Totalt1 hour 30 minutes
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

Brine

  • 600 gram kylling Jeg bruker drumsticks
  • 2 ts hakket hvitløk
  • 1 halv habanero
  • 2 ts hakket ingefær
  • 1/2 dl riseddik
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 1/2 ts pepper
  • 1 1/2 ts sukker
  • 1 l vann
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts sesamolje
  • 1/2 dl salt

Frityrdeig

  • 2 stk egg
  • 2 dl mel
  • 1 dl potetmel
  • 3 ts chipotle
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts chiliflak
  • 1 klunk whiskey Her kan du bruke det du har av sprit - så rent som mulig

Slik gjør du

Brine

  • Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp, og la kyllingen trekke i 20 minutter
  • Ta ut kyllingen og tørk av noe av det overflødige vannet sett den kaldt i kjøleskapet i 30 minutter eller til kyllingen er helt tørr

Kylling

  • Visp sammen eggene og ha i 1 dl av melet i en lav bolle.
  • Bland de resterende ingrediensene i en bolle med lave kanter.
  • Dypp kyllingen først i egg blandingen og deretter i melblandingen og dekk kyllingen skikkelig. La kyllingen tørke på en rist i ca 20 minutter.
  • Frityrkok kyllingen til den er gyldenbrun og sprø på 180 grader. Dette tar ca 7 minutter. Legg de på et papirhåndkle og la oljen renne av.
  • Serveres med maisbrød, karamellisert løk og paprika og dippingsaus