Go Back

Brookie

Forbredelse10 minutes
Koketid15 minutes
Totalt1 hour 25 minutes
Keyword: brookies
Posjoner: 20 cookies
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 350 gram mørk sjokolade (gjerne 70%)
  • 45 gram smør
  • 225 gram melis
  • 80 gram maismel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk egg
  • 1 ts vaniljeessens eventuelt 1 stk vaniljestang
  • 100 gram sjokolade chips

Slik gjør du

  • Brekk opp sjokoladen og smøret i en bolle som tåler varme. Du kan enten smelte dette i en micro der du setter den inn 30 sekunder av gangen. Eller sånn som meg som ikke har mikro og bruke et vannbad.
  • Bland de tørre ingrediensene og tilsett den smeltede sjokoladen. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin her, men du trenger ikke.
  • Ha deigen i kjøleskapet i minst en time.
  • Varm opp ovnen til 180 grader, og ha bakepapir på et stekebrett.
  • Bruk en spiseskje til å forme litt flate baller som du fordeler på brettet, med nok avstand til at det plass til å spre seg ut.
  • Stek kjeksene i ca 13-15 minutter og la de hvile på et brett noen minutter før servering. De vil virke uferdige når de kommer ut av ovnen, men de vil ble fastere når avkjøles.
  • Server med vaniljeis eller pisket krem