Go Back

Carbonara

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk hele egg
  • 2 stk eggeplommer
  • 200 g panchetta du kan fint bruke bacon også
  • ca 2 ss pecorino parmesan er også helt greit
  • 500 g fersk pasta
  • 1 ss fersk timian
  • 1 ts fersk kvernet pepper

Slik gjør du

  • Bruker du fersk pasta, som jeg anbefaler å gjøre koker du den til slutt og gjør det andre først. Bruker du pasta fra butikken koker du denne nå etter anvisningen på pakken.
  • Stek panchettaen til den blir litt sprø
  • Bland egg, pecorino, timian, pepper og eggeplommer
  • Kok den ferske pastaen i lettsaltet vann i 2 minutter
  • Sil av pastaen. Ha den tilbake i kjelen og hel eggeblandingen oppi for å varmebahandle eggene så vidt uten at du klumper seg. Bland deretter inn bacon. Ha over i en bolle og pynt med pecorino og timian.
  • Ha over i en bolle og pynt med pecorino og timian. De vågale kan også pynte med et rått egg på toppen