Print

Vegansk domada

Posjoner: 8 personer

Ingredienser

  • 600 gram flaskegreskar i litt store terninger
  • 600 gram søtpotet i litt store terninger
  • 4 stk gulrøtterl i itt store terninger
  • 1 stk løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1/2 stk habanero
  • 6 dl vann eller grønnsaksbuljong
  • 400 gram passate
  • 200 gram peanøttsmør
  • 1/2 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • 2 ss tomatpuré

Slik gjør du

  • Del opp alle grønnsakene og bak dem i ovnen i 10 minutter
  • Stek løk, hvitløk, chili til det er blankt. Tar ca 5 minutter
  • Ha i resten av grønnsakene og la det steke noen minutter
  • Ha i tomatpuré og bland det godt
  • Deretter blander du i passata og buljong. Rør godt å la det småkoke i 30 minutter
  • Ha i peanøttsmør og la det småputre i 10 minutter til. Her er det viktig å følge med på at temperaturen ikke er for høy, slik at det ikke skiller seg.
  • Smak til med salt og sitron og serveres med ris