Go Back

Horn med gjær

Koketid10 minutes
Totalt10 minutes
Posjoner: 16 horn

Ingredienser

  • 400 gram hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 70 g smør
  • 3 dl melk
  • En klype salt
  • 1 stk egg
  • 32 skiver gulost Bruk gjerne mer eller mindre ost - om du er veldig glad i ost, bruk mer!
  • 1 glass rød pesto

Slik gjør du

  • Smøret varmes opp sammen med melk. Gjæren røres ut i melken sammen med sukker.(Om du bruker ikke bruke kjøkkenmaskin rører du gjæren i melk og smør som er varmet opp til ca 37 grader
  • Mel og salt siktes sammen. En fordypning lages av melet og ha i smør skåret i terninger. Miks melet og smøret til det er bittesmå smuler.
  • Ha i melkeblandingen og elt i minst 10 minutter
  • Settes på hev til den blir dobbelt så stor.
  • Ta deig ut å bakepapiret og elt litt
  • Kjevles ut i en runding og som deles i 8 trekanter
  • Har på osteskiver og eventuelt skinke på i midten trekantene. Hornene formes med at de trilles fra den brede kanten inn mot spisse
  • Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter