Mat på bestilling

Menyen på Mandaljazz
Menyen på Mandaljazz

Denne oppskriften lagde jeg av ren nødvendighet til Mandaljazz som jeg var så heldig å få lage mat til. De som kjenner meg vet at vegetar mat ikke er min sterkeste side, men når jeg ble spurt om å lage mat var det viktig å ha et vegansk alternativ. Jeg gjorde det enkelt for meg seg og brukte en oppskrift jeg allerede hadde i repertoaret.

 

Enkelt og godt

Det passet helt perfekt med denne rette fordi denne uken har vi vært vegetarianere, og grunnen til det får du vite på podcasten senere. Men denne retten var så enkel å lage at jeg er litt irritert på meg selv for å ikke ha utforsket vegetarverdnen tidligere. Det blir mer av det fremover, ikke bare i hverdagen, men også her.

 

Vegansk domada

 

Gjør alt på forhånd

Jeg vil anbefale å kutte og måle opp alt på forhånd for når man er i gang går det ganske fort. Forbered alt i skåler, og følge oppskriften så er dette en super enkel oppskrift som er ferdig på under en time

 

Hvis du vil ha en versjon med kylling finner du den her

 

Oppskrift

Vegansk domada

Posjoner: 8 personer

Ingredienser

 • 600 gram flaskegreskar i litt store terninger
 • 600 gram søtpotet i litt store terninger
 • 4 stk gulrøtterl i itt store terninger
 • 1 stk løk
 • 4 stk hvitløksfedd
 • 1/2 stk habanero
 • 6 dl vann eller grønnsaksbuljong
 • 400 gram passate
 • 200 gram peanøttsmør
 • 1/2 stk sitron
 • 1 ts salt
 • 1 ss olje
 • 2 ss tomatpuré

Slik gjør du

 • Del opp alle grønnsakene og bak dem i ovnen i 10 minutter
 • Stek løk, hvitløk, chili til det er blankt. Tar ca 5 minutter
 • Ha i resten av grønnsakene og la det steke noen minutter
 • Ha i tomatpuré og bland det godt
 • Deretter blander du i passata og buljong. Rør godt å la det småkoke i 30 minutter
 • Ha i peanøttsmør og la det småputre i 10 minutter til. Her er det viktig å følge med på at temperaturen ikke er for høy, slik at det ikke skiller seg.
 • Smak til med salt og sitron og serveres med ris
No Comments Yet

Comments are closed