Vårruller på brett med susøt saus
Vårruller med sursøt saus

 

Hjemmelagde vårruller

Vårruller er utrolig godt, men de man får kjøpt ferdig er ikke veldig gode og det blir dyrt i lengden å lage selv. Med litt øvelse er dette superenkelt å lage hjemme. Fyllet kan enkelt varieres og er perfekt til å bruke opp ulike rester.

 

Øvelse gjør mester

Å lage fylle til vårruller er gjort på 1-2-3, det som krever øvelse er brettinga og som du kanskje ser gjenstår det litt øvelse for meg. Men her kan du se en video som viser hvordan det skal gjøre, her er det kun mengdetrening som gjelder.

 

Spar rekeskallene

Rekeskallene trenger ikke gå i søpla, du kan enten fryse dem for å bruke senere eller hvis du har tid kan du bruke dem til å lage rekekraft umiddelbart. Det blir en helt perfekt base for å lage for eksempel fiskesuppe senere. Kraften kan også fryses og brukes senere.

Oppskrift

Vårruller med reker

Forbredelse15 minutes
Totalt15 minutes
Posjoner: 20 stk

Ingredienser

Vårruller

  • 400 gram reker kan også bruke ulike typer kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 ss hakket ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sesaolje
  • 400 gram revet kinakål du kan også bruke hodekål
  • 5 stk vårløk i tynne staver
  • 1 stk gulrot i tynne staver
  • 300 gram vårrulldeig
  • 1 stk egg til pensling
  • Olje til frityr eventuelt pensling

Sursøt saus med mango

  • 1 ss maizena valgfritt
  • 1 ss vann valgfritt
  • 225 gram mango for ekte sursøt saus kan du bruke 150 ml ananasjuice
  • 1 dl riseddik
  • 1 dl lysebrunt sukker
  • 3 ss ketchup
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du

Vårruller

  • Bland hvitløk, chili, ingefær, sesamolje og reker.
  • Ha i halvparten av oljen og stek reke i ca 30 sek - 1 minutt til de er gjennomstekt på høy varme. Bruk gjerne en wokpanne. Sett deretter til siden.
  • Varm resten oljen. Tilsett vårløk, kål og gulrot og stek i 2-3 minutter til det er mykt. Bland i rekene og avkjøl
  • Bland eggene sammen med 1 ss vann
  • Plasser et vårrullark på en ren flate med hjørnet mot deg. Pensle kantene med egg. Legg en og halv ss med fyll rett ovenfor hjørnet som er nærmest deg. Brett over hjørnet og dekk over fyllet. Brett inn sidene og rull, men pass på å holde det stramt og få klemt ut luftboblene. Pensle ekstra egg ytterst i kanten for å lime fast kanten. Plasser på ett brett og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle
  • Ha olje i en den samme woken som er vasket og tørket. Varm den opp til 175 grader. Eventuelt kan du pensle dem med litt olje og stek årrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.
  • Dersom du frityrsteker, stek dem i 4 omganger og snu dem med jevne mellomrom. Stek dem i 5-7 minutter, men ikke følg denne tiden slavisk, ta dem opp når de er gyldne og sprø. Løft dem ut med noe som tåler høy varme og gjerne noe med hull. Og legg dem til tørk på et kjøkkenhåndkle.
  • Server med sursøt saus

Sursøt saus

  • Lag en puré av mangoen
  • I en mellomstor kjele har du mango, riseddik, brunt sukker, soyasaus og ketchup.
  • Bland vann og maizena om du vil ha den litt tykkere kan du ha oppi maizenablandingen. La det koke 1-2 minutter
No Comments Yet

Comments are closed