Nystekte vafler med plommesyltetøy og brunost
Nystekte vafler

Best uten oppskrift

Jeg føler meg så utrolig voksen når jeg spiser vafler midt i uka, fordi det er ingen som kan fortelle meg at det ikke er greit. Vafler trenger heller ikke oppskrift, og det er det jeg liker med det. Det perfekt måte å bruke rester på, og det var det jeg gjorde her. Jeg hadde en slump melk og en slump kulturmelk som jeg ikke skulle bruke til noe. Men du kan like gjerne bare bruke melk, rømme eller kulturmelk. Her er det smak og behag. Det skal sies at dette er topp tre vafler jeg har laget, og jeg hadde ikke i kardemomme fordi det driver jeg generelt ikke med. Men jeg har forstått at dette krydderet har en funksjon hos andre, og derfor tok jeg det med.

 

Kvalitetstilbehør

Det var flere ting som skulle spises opp. Vi hadde en slump med rester av syltetøyet jeg lagde tidligere i høst, og vi hadde også en nydelig brunost fra Heldal Ysteri. Jeg oppdaget dessverre altfor sent i livet at brunost ikke bare er brunost. Det er så mange knallgode ysterier rundt omkring i landet. For all del, den er god den du kjøper i butikken også, men støtt gjerne ildsjeler som brenner for det de driver med i ditt nærmiljø. De små, sære og fantastiske butikkene forsvinner dersom vi ikke bruker dem, og da sitter vi igjen med helt like butikker på hvert gatehjørne.

 

 

Vafler med kulturmelk

Posjoner: 8 vaffelplater

Ingredienser

 • 2 dl hvetemel
 • 1 dl melk
 • 2 dl kulturmelk
 • 2 stk egg
 • 1 dl sukker
 • 100 g smør smeltet
 • ¼ ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kardemomme valgfritt

Slik gjør du

 • Bland alt det våte (borsett fra smør, ha i sukker og pisk godt. Bland alt det tørre og sikt det oppi.
 • La røren svelle i 20 minutter
 • Tilsett smøret og pisk godt
 • Stek vaflene lysbrune i et vaffeljern
 • Serveres med brunost, syltetøy og rømme
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating