Taco er mer enn fredagstaco
Etter jeg så på «Tacohistorier» på Netflix ble jeg superinspirert til å utforske noe som for meg er en litt ny verden. Taco er så mye mer enn kjøttdeig, mais, ost og rømme. Det finnes så utrolig mange spennende variasjoner å teste ut. Derfor ble jeg veldig nysgjerrig på om jeg kunne lage en versjon hjemme. Ingredienser som anchote, guajillochili og skikkelige lefser finner du på Sunkost på Gunerius.
Oppdag taco på nytt
Hvis kebab og taco fikk et kjærlighetsbarn ville det vært taco al pastor. Ifølge Wikipedia er er det en rett utviklet i det sentrale Mexico som er basert på shawarma, som er grillet kjøtt. Dette ble tatt med til Mexico av libanesiske innvandrere. Dersom du har vært på et skikkelig kebabsted vil du ha sett at kjøttet grilles på hver side på et roterende spyd. Dette er litt kronglete å få til hjemme, men har jeg prøvd å lage en metode som fungerer også utenfor et industrielt kjøkken.
Inspirasjon til oppskriften fant jeg her
Taco al pastor
Ingredienser
- 500 gram svinefilet eller svinenakke
- 120 gram bacon
- 1 ss olje
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 ts oregano
- 1/2 ts spisskummin
- 1/2 ts pepper
- 1/4 ts nelik
- 4 stk guajilo chilii fjern frø og finhakk
- 2 ss anchote
- 1 ts salt
- 1 dl ananasjuice
- 0.5 dl eddik
- 0.5 stk rødløk
- 2 stk lime
- Koriander
Slik gjør du
- Del kjøttet i tynne skriver og del baconet i tre på tvers
- Varm opp olje i en panne og stek hvitløk og krydder i noen minutter. Tilsett anchote, ananasjuice og eddik. La det koke opp i koke i 5 minutter.
- Ha det i en blender og kjør marinaden sammen. Ha kjøttet og marinaden i en pose og la den marinere minst 1 time, men gjerne natten over.
- Legg bacon og filet lagvis i en hermetikkboks som er dekket med cling film og pass på at du pakker det tett. Stek den i vannbad på 120 grader i ca 90 minutter til den når 65 grader.
- Ta ut av ovnen og la den avkjøle seg helt så den får satt seg. Del den i biter og stek den på en plate på grillen eller stekepanne til den får en stekeskorpe. Serveres med grillet ananas, rødløk og koriander