Sprøstekt kylling med ris
Sprøstekt kylling med ris

Dinner forandret alt

Vi har vel alle vært på en restaurant der de har en 100-siders meny, og hvor det de serverer omfatter alle mulige typer asiatisk mat. Jeg tror spesielt kinesisk mat har fått et ufortjent dårlig rykte på grunn av denne typen restauranter. Ikke misforstå! Jeg kan elske innbakte reker i sursøt saus, men det kinesiske kjøkken er så mye mer enn det. Dinner viste meg hvordan kinesisk mat kan være, og det er skikkelig godt. Denne oppskriften er inspirert av deres kokebok, med unntak av at deres oppskrift brukte biff. Jeg tenkte at kylling ville være en god erstatning, og overraskende nok hadde jeg rett.

 

Fritere hjemme

Jeg vet det er mange som er redde for å fritere hjemme, men det er det ingen grunn til. Oljen du friterer i kan brukes igjen, bare man oppbevarer den riktig. Det som er viktig er at oljen ikke havner i rørene. Hell den derfor tilbake i flasken og kast hele flasken når du er ferdig med oljen.

Sprøstekt kylling

Forbredelse10 minutes
Koketid20 minutes
Totalt30 minutes
Posjoner: 2 personer

Ingredienser

  • 300 gram kylling
  • 2 ss potetmel
  • 1/2 stk squash
  • 2 stk grønne asparges
  • 2 ss sukker
  • 2 ts soya
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss ketchup
  • 2 dl vann
  • 1 1/2 ss potetmel
  • 1/2 ss riseddik
  • salt
  • pepper
  • frityrolje
  • ris

Slik gjør du

  • Ha 2 ss potetmel, salt og pepper i en pose. Del opp kyllingen i strimler for du har den oppi melblandingen. Rist godt og sett til side mens du varmer opp oljen til 200 grader i en kjele
  • Stek kyllingen til den er gyllen brun. Ha den over i en sil og la den renne av
  • Ha 1 ss olje i en wok, og stek chili, hvitløk, squash, asparges og soya på høy varme. Det er viktig at du rører hele tiden slik at det ikke svir seg
  • Ha i sukker, ketchup, vann, og riseddik og la det putre i 10 minutter. I mens koker du risen etter anvisningen på pakken
  • Bland ut potetmelet i litt vann og ha i sausen, rør godt og la det trekke noen minutter
  • Ha kyllingen i sausen og bland godt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating