
Bao buns kan brukes til alt
Dette er ikke bare et supert alternativ til fredagstacoen, men også en perfekt måte å bruke opp rester på. Denne oppskriften brukte jeg også i påsken for å bruke opp lammet, siden det er begrenset hvor mye av et lammelår de fleste mennesker klarer å spise. Denne retten er supergod, og du kan erstattet lammet med hva som helst, f.eks. ribbe, kylling, tofu eller fisk.
Alt kan lages selv
Oppskriften jeg har brukt fant jeg her. Du kan gjerne lage bunsene selv, ellers finner du det på butikker med stort internasjonalt utvalg. Jeg har for eksempel sett dem på A-market i Oslo. Både buns og sylta løk er irriterende lett å lage selv. Det kommer oppskrift på begge deler etter hvert.
Spicy bao buns
Ingredienser
Til lammet
- 350 gram lammelår
- 1 1/2 ts cumminpulver
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts kvernet pepper
- 1 ts sichuan pepper powder valgfritt
- 2 ss olje
Topping
- 1/2 ts olje
- 1 ss honning
- 1 ts riseddik
- 1 ss soyasaus
- 1 stk gulrot delt i tynne staver
- 100 g usalte peanøtter
- 1 håndfull koriander
- 4 ss sylta rødløk
Slik gjør du
- Først marinerer du lammet. Bland cummin, cayenne, hvitløkspulver, salt, svart pepper og sichuan pepper og gni på lammet. La det ligge i kjøleskapet i minst en time
- Varm en panne med 2 ss olje. Stek lammet et par minutter på hver side til den er sprø på begge sider. Sett ned temperaturen og la den steke til den er så ferdig som du vil ha den. (65-70 grader når den er medium stekt)
- Sett den til side for å hvile
- Ha olje, honning, eddik og soyasuas i en panne og kok opp til den bobler og blir en sirup og sett til side. Varm opp bunsene i en bambus steamer
- Ha gulrot, sylta rødløk, koriander, saus i hver sin skål. Så kan man spise som en taco der man setter sammen bao bunsene sammen