Innekos med spicy suppe
Været har vært en skikkelig luremus i det siste. I det du tror at våren er i anmarsj, så klinte værgudene til med enorme mengder snø. Jeg er egentlig glad i vinter, men jeg må innrømme at jeg er skuffet over at flørten med våren ble så kort.
Da er det vel få ting som er bedre enn kunne å kose seg inne med en skikkelig god suppe med masse chili, kylling og chorizo. Det at den bare tar under en halvtime å lage rett og slett oppskrift på suksess. See what i did there?
Alternativ kraft
Denne suppa kan gjøres enkel og bruke ferdigkraft eller du kan bruke litt tid å lage din egen. Den blir selvsagt aller best om du lager den selv. Jeg kjøper ofte en hel kylling der jeg bruker brystene til suppe, sparer de andre delene og lager kraft på skroget. Jeg skal få lagt ut oppskriften på hjemmelaget kraft, som kan brukes til mye mer enn bare suppe.
Oppskrift
Spicy kyllingsuppe med chorizo
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet
- 1 ss olivenolje
- 100 g chorizo
- 1 stk chili
- 2 stk sjalottløk
- 3 stk hvitløksfedd
- 2 stk gulrot
- 1/2 stk sqash
- 2 ss tomarpuré
- 400 gram passata Du kan fint bruke knuste tomater
- 1 cup kyllingfond fra knorr
- 1 liter vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du
- Fres kylling raskt i olje, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter.
- Ha løk, hvitløk og chili i gryta, og fres et par minutter.
- Ha deretter i chorizo, gulrot og squash i gryta og stek i noen minutter. Tilsett tomatpuré og rør i 1 minutt.
- Bland buljongen i vannet. Hell deretter hønsebuljong og passata over grønnsakene, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt.
- Smak til med salt og pepper. Serveres med fersk timian og godt brød.