Spicy gresskarsuppe

Spicy gresskarsuppe med focaccia
Gresskarsuppe med focaccia

 

Høstkos

Jeg har aldri vær en suppeelsker, men jeg bor sammen med en. Så det har faktisk  vokst på meg de siste årene. Jeg tror rett og slett jeg har hatt noen posetraumer i oppveksten som har gjort at jeg er litt skeptisk. Men det er noe helt annet når du lager supper selv, det er utrolig enkelt og det tar bare rett over en halvtime.

 

Tilbehør

Jeg serverer alltid focaccia til supper, fordi det er så godt men også fordi det er lett å lage mye av. Du kan lage det en søndag, dele det opp og ha det til mange middager fremover. Oppskrift til langpanne focaccia finner du her.

Spicy gresskarsuppe

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

 • 800 g gresskar
 • 4 cm ingefær
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 stk løk
 • 1 stk chili Jeg bruker habanero
 • 7 dl vann
 • 1 kopp grønnsaksbuljong
 • 500 gram kokosmelk

Slik gjør du

 • Forvarm ovnen til 225 grader
 • Del opp gresskar, chili, hvitløk, ingefær og chili og ha i en en ildfast form. Stek i 20 minutter midt i ovnen til grønnsakene har blitt møre
 • Ha grønnsakene i en kjele og ha over vann og grønnsaksbuljong
 • Kok opp og la det putre i 5 minutter
 • Kjør glatt med stavmikser og varm opp
 • Server med ristede gresskarkjerner og focaccia
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating