Cheviche med laks og mango
Ceviche med laks og mango

 

Lett mat i sommervarmen

Lysten til å lage mat i sommervarmen er ofte liten, og tanken på varmmat er heller ikke spesielt fristende. Da er ceviche perfekt på en varm sommerdag, den lager seg nesten selv og den er også god og kald. Ingenting er bedre enn retter som er enkle å lage og sunne i tillegg.

 

Kokt i lime

Ceviche er en rett som kommer fra Sør-Amerika, og består av rå fisk og sitrus. Så her kan man leke seg med ulike fisketyper og sitrus.  Selv om det kan se ut som dette er en rå rett, er det faktisk ikke det. Når man legger fisken i limen skjer det en kjemisk prosess som gjør at fisken blir «kokt» i syren du tilsetter.

Ceviche med laks og mango

Posjoner: 2 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 300 g laks
  • 1 stk stor søtpotet
  • 5 stk cherrytomater
  • 1 stk avokado
  • 4 stk lime
  • 1/2 stk rødløk bruk gjerne vårløk
  • 1 stk mango gjerne pakistansk mango
  • 1 stk chili
  • 1 neve koriander
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  • Rens fisken og del den opp i 1x1 cm store terninger.
  • Legg fiskebitene over i en bolle, ha limen over og la den marinere i 30-45 minutter. Rør rundt innimellom slik at fisken blir jevnt "kokt"
  • I mens fisken marinerer i lime gjør du klar de andre ingrediensene, og del opp i like store stykker som fisken ca.
  • Hvis du synes det blir veldig syrlig kan du sile vekk saften fra limen. Jeg gjorde ikke det da den pakistanske mangoen er veldig søt og balanserer syren godt.
  • Bland alle ingrediensene og ha over koriander til slutt
  • Smak til med salt og pepper
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating