Frokost, lunsj og middag
I følge wikipedia er Shakshuka finner man Shakshuka hovedsakelig i det nordafrikanske og jødiske kjøkken. Retten tilberedes av posjerte egg i en saus av tomater, chiliskiver og løk. Shakshuka er en nasjonalrett i Israel der den for det meste spises til frokost, stammer mest sannsynlig fra Tunisia, Algerie og Egypt.
Billig moro
Denne retten fikk jeg første gang av en kompis som hadde studert i Israel i en periode. Han slang oppi det han fant i kjøleskapet, og var helt perfekt som studentmat da den er superbillig å lage. Den spises hovedsaklig til frokost og lunsj, men jeg spiser den også til middag, så den er veldig allsidig.
Server den med en salat og litt brød til. Vi hadde rester av pita fra dagen før som jeg stekte i litt smør og hvitløk, oppskriften på de finner du her.
Shakshuka
Ingredienser
- 2 stk hvitløksfedd
- 1/2 stk løk
- 1 ss olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 3 stk egg
- 2 ss hakket fersk persille
- 230 gram kikerter
- 1 ts spisskummin
- 1 ts paprika
Slik gjør du
- Stek chili, hvitløk og løk i oljen til det er blankt
- Tilsett krydder og bland godt inn. Deretter har du i tomat og la det det koke i ca 20 minutter
- Ha eggene rett i sausen og la dem posjeres i sausen. Ha på en lokk slik at de også blir stekt på oversiden. La det småputre i ca 6 minutter eller til eggene er hvite på toppen
- Dryss over fersk persille