brød på bord
Som du ser blir brødet enormt 🙂

 

Romertopf

Denne leirgryten, også kalt romertopf arvet jeg av mormor. Da jeg først fikk den skjønte jeg ikke helt hva jeg skulle bruke den til, men det viser seg at den er utrolig allsidig. Den kan brukes både til kjøtt som skal langtidsstekes, bake grønnsaker og ikke minst brød. Jeg synes brødene blir utrolig saftige og sprø når jeg bruker denne.

 

 

Brød som er lett å lage

Det kan virke litt overveldende at det tar så lang tid, men mye er gjort av seg selv. Det tar seriøst bare ti minutter å slenge sammen brødet, så det klart til steking når du våkner. Dette brødet er helt fantastisk start på søndagen.

Brødskivene blir enorme, så det er nesten to brødskiver i en. Her vil jeg anbefale å fryse ned halvparten for med mindre man er en familie på fire er det nesten umulig å spise opp 😉

 

Oppskrift

Brød i leirgryte

Forbredelse10 mins
Koketid50 mins
Totalt1 hr
Keyword: brød, fullkorn, leirgryte
Posjoner: 1 stort brød

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel
  • 500 gram fullkorn hvetemel
  • 300 gram fullkornspelt
  • 1 dl solsikkefrø
  • 5 gram gjær
  • 1 ts salt
  • 1 stk liten gulrot
  • 1 ts sukker
  • 1/2 liter lunkent vann

Slik gjør du

  • Bland gjær, vann, og sukker og la det stå i fem minutter
  • Bland alt det tørre i en bolle, gjerne med lokk
  • Tilsett vannet, konsistensen skal være litt grøtete. La deigen heve natten over
  • Ta deigen ut av bollen og mett den med litt mel. Brett kantene innover og ha deigen gjerne i en form som ligner litt eller bare i den samme bollen. La den etterheve i to timer.
  • Sett leirgryten i kald vann i ca 20 minutter. La vannet dekke hele gryten.
  • Ha på lokket og sett i kald ovn som er på 250 grader. La stå i rundt 20 minutter. Ta av lokket, stek videre på 220 grader i rundt en halvtime. Bruk en tynn kniv i brødet for å sjekke om det er ferdig, det skal ikke følge med deig på vei opp.
  • La brødet hvile på rist til det er avkjølt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.