Rømmegrøt med smør,sukker og kanel
Rømmegrøt

 

Silkemyk tradisjon

Mine sterkeste minne om rømmegrøt kommer faktisk ikke fra mormor, men fra Slottsfjell i Tønsberg. Før Slottsfjellfestivalen gikk vi opp hvert eneste år og spiste rømmegrøt og spekemat. Jeg synes dette er den mest undervurderte grøten som ikke har fått den creden den fortjener.

 

 

Perfekt Restemat

Denne gangen lagde jeg rømmegrøt fordi jeg hadde vært litt ivrig på salg og kjøpt mer rømme enn jeg trengte. Så det er perfekt for å bruke opp rester som holder på å gå ut på dato eller som har det, men som er helt fin å bruke. Jeg har til og med hørt rykter om at det er mulig å bruke fløte.

 

 

Rømmegrøt

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Ha rømmen i en kjele og la den koke i 5 minutter
  • Sikt halvparten av melet og rør kraftig
  • La blandingen koke til fettet pipler fram på svak varme. Løft ut smøret med en skje før du rører inn resten av melken
  • Spe på med litt melk om gangen og rør melken godt inn mellom hver gang. La grøten putre i ca 5 minutter før du smaker til med salt
No Comments Yet

Comments are closed