Pai med ost og spinat
Pai med ost og spinat

Når ikke alt går etter planen

Denne paien er et resultat av et mislykket forsøk på å lage empanadas. Jeg har aldri gjort prøvd meg på empanas før, så jeg var ikke sikker på hvordan deigen skulle se ut. Jeg oppdaget raskt at deigen var litt for tørr og lite fleksibel og at jeg hadde vært litt for utålmodig. Resultatet ble en nydelig restepai av ting jeg fant i kjøleskapet. Det er noe av det fine med å lage pai. Her er det bare å prøve seg frem med ting du liker, alt kan kastes oppi.

Pai med ost og spinat

Forbredelse10 mins
Koketid55 mins
Totalt1 hr 5 mins
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

Paibunn

  • 125 gram smør
  • 250 gram mel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

Paifyll

  • 1 pose spinat
  • 1 stk rødløk
  • 3 dl fløte kan erstattes med Crème fraîche
  • 3 stk egg
  • 2 stk tomater
  • 100 gram parmesan
  • 100 gram fetafetaost
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Ha mel, smør og salt i en hurtigmikser og kjør det sammen til det har smulekonsistens. Tilsett litt og litt vann til deigen har samlet seg.
  • Pakk deigen sammen til den ball og pakk den i plastfilm før du har den i kjøleskapet en times tid
  • Kjevle ut deigen og legg den over i en pai form slik at kantene henger litt over, press den godt ut i kantene og skjær av det overflødige
  • Prikk bunnen med en gaffel og la den steke i 15 minutter på 180 grader
  • Stek løk, spinat og tomat i en panne til spinaten en mør. Bland egg, fløte og parmesan i en annen bolle.
  • Ha over spinatblandingen i paiskallet, hell eggeblandingen over og deretter fordeler du fetaosten på toppen.
  • Stek på 180 grader i ca 45 minutter, den skal ha hevet litt og være fast i formen. Serveres med en frisk salat
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.