Ramen med and
Ramen med and

Ramen er tilbake

Ramen er kanskje en av de mest undervurderte rettene. Etter at Mr. Lee og Yum Yum dukket opp i butikkene har dette raskt blitt en slags billigmiddag for studenter. Men ramen er så mye mer enn det, og nå har vi heldigvis fått øynene opp for denne fantastiske suppen. Dette er kun en variant, men her muligheten uendelige og det er kun fantasien som legger begrensninger.

 

Kan gjerne jukse litt

Denne oppskriften krever en del ingredienser, men det er mulig å jukse litt. Du får kjøpt ferdig dashi på Scanasia for deg som ikke tenker å bruke så mye bonito og konbu. Resten av ingrediensene anbefaler jeg rett og slett å ha stående dersom du er glad i det asiatiske kjøkken.

 

Drømmetur til Japan

Det du ser av bolle, spisepinner og pinneholder er alt kjøpt på et marked i Kyoto. Jeg var så heldig å dra dit i påskeferien. Hvis du planlegger en tur til Japan, kan jeg anbefale å lese guidene jeg har laget her.

 

Denne oppskriften er en del av prosjektet «1 and – 3 retter». Du finner også oppskrifter på andebryst og crispy duck. Denne oppskriften fant jeg her.

Ramen med andebryst og egg

Forbredelse20 minutes
Koketid3 hours
Totalt3 hours 20 minutes

Ingredienser

Kraft/Dashi

  • 30
    gram konbu
  • 7,5 dl bonito Løst helt i et målebeger
  • 2 stk sjarlottløk
  • 1 bunt vårløk
  • 4 cm ingefær
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 1 halvt eple
  • 1 stk andeskrog det som er igjen etter kjøttet er tatt av

Smakstilsetning

  • 2,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl sake
  • 1 ss mirin
  • 2 cm ingefær
  • 1 stk vårløk
  • 4 stk tørket shitakesopp

Topping

  • 2 stk andebryst
  • 1 ts five spice
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk nori
  • 4 små bok choi
  • 4 pk nudler
  • 4 stk egg
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

Dashi/kraft

  • Kok opp vannet og skru ned og trekk konbu i 2.8 liter vann i 30 minutter. Ta ut konbu og ha bonito i og la det koke i ca 5 minutter. Sil av bonito uten å klemme på den. Du har nå en dashi som du kan bygge kraft på.
  • Sett ovnen på 250 grader. Legg sjalottløk, vårløk, ingefær, hvitløk og eple på et bakepapir. Du trenger ikke å skrelle så innmari, bare alt er rent. Ha litt olje eller andefett på og la det stek i ovnen i 5-7 minutter.
  • Ha alle ingrediensene i en stor kjele sammen med Dashien og la det småkoke så lenge du kan, men i minst 1 time, gjerne 3. Du kan gjerne koke lenger, men pass på at alle ingrediensene er dekket av vann. Prøv også å ikke la det koke. Sil av kraften, du skal ha ca 1.5 liter. Du kan enten bruke den med en gang eller ha den noen dager i kjøleskapet.

Tare/Smakstilsetning

  • Tare er smaker du tilsetter kraften som du heller i hver bolle. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Fjern ingefær, vårløk og hvitløk før du har den i bollen.

Topping

  • Sett ovnen på 200 graderLag ruter i skinnet på andebrystet, pass på at du ikke treffer kjøttet. Og gni godt inn med salt, pepper og five spice.
  • Stek på høy varme med skinnsiden ned uten fett, når skinnet er sprøtt (7-8 min) skru ned varmen og snu andebrystet.
  • Sett anda i ovnen Bruk steketermometer og brystet er ferdig når den har nådd 62 grader (medium). La brystet hvile i ca 10 minutter.
  • Mens anda hviler bløtkoker du 4 egg
  • Del alle grønnsakene, og anda når den er hvilt ferdig.
  • Fordel kraft i 4 boller. Fordel smakstilsetningene og gjør det samme med grønnsakene og anda
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating