Favoritten i helgen
Dette er en rett jeg alltid faller tilbake på når vi skal kose oss litt ekstra i helgen. Jeg må innrømme at jeg faktisk aldri har vært så begeistret for pulled pork, men det var før jeg smakte denne. Den er proppfull av smak og friesene er fluffy på innsiden og spø på utsiden.
Enkelt og genialt
Ikke la deg skremme av hvor lang tid dette tar fordi dette er veldig enkelt. Og jeg lover at du får bruk for ingrediensene for du kommer til å lage dette igjen. Pulled pork krever veldig lite innsats av deg og det lager nesten seg selv. Frisene har en del steg, men det er verdt det for de knasende sprø potetene.
Server med ost, salat og tomat. Jeg lager også burgerbrød til denne oppskriften. Jeg bruker denne oppskriften til Ida Gran Jansen som du finner her.
Psst. Det er veldig godt med coleslaw til 🙂
Pulled pork
Ingredienser
Krydderblandingen
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts chipotle
- 1/2 ts sennepspulver
- 1/2 ts salt
BBQ-saus
- 1 ts solsikkeolje
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 5 dl kyllingkraft
- 325 gram passata
- 250 gram ketchup
- 175 ml eplesider eddik
- 175 gram brunt sukker
- 10 ml Worcestershire saus
- 25 gram honning
- 1 ts tamarind
Pulled pork
- 1 kilo svinenakke
- 2 pk tortillalefser
Slik gjør du
BBQ-saus
- Kombiner ingefær, chipotle, sennepspulver, og salt i en bolle, og bland godt
- Varm olje i en dyp panne på medium varme, Når det er varmt tilsett løken og stek den til den er karamelisert. Det tar ca 8 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt.
- Ha opp i halve krydderblandingen og spar resten til svinenakken. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Småkok i 15 minutter og bland med en stavmikser.
- Sil sausen gjennom en sil, og sett til side
Pulled pork
- Gni inn svinenakken med krydderblandingen og stek i en glovarm panne (eller på grillen) til den har fått farge på begge sider. Ca 1 minutt på hver side
- Fjern svinet fra panna og ha den oppi sammen med BBQ-sausen. La det koke opp, og skru ned slik at det bare putrer. Kok den i ca 90 minutter.
- Etter 90 minutter la kjøttet avkjøles helt i sausen. Plasser svinenakken på en trefjøl og bruk to kviner for å rive kjøttet fra hverandre til det er fin revet. Legg kjøttet tilbake i sausen.
- Når det er er klart til servering, varmer du kjøttet i sausen og justerer med salt og pepper.
Triple cooked fries
Ingredienser
- 1 kg poteter Asterix, Innovator, Oleva, Peik og Ramos egner seg best
Slik gjør du
- Skrell potetene og del dem i staver (2 cm x 2 cm 6 cm)
- Legg dem i en bolle og skyll dem i 5 minutter slik at du får vekk stivelsen
- Kok opp 2 liter kaldt vann i en kjele og kok potetene i ca 20-30 minutter. Koketiden varierer ut i fra potetene. Husk å følge med, de skal være kokt men fast i formen. Veien til potetmos er kort. Det lærte jeg på den harde måten
- Tørk potetene på en rist (Vær forsiktig). Legg dem deretter i fryseren i 1 time. Jo mer du klarer å spre dem utover, jo bedre.
- Varm opp olje til 130ºC. Friter pommes fritten i etapper til de får en lett skorpe . (Dette tar ca 5 minutter). La de deretter renne av seg på papir.
- Legg potetene tilbake i fryseren i en time. Hvis du ikke vil bruke potetene med en gang kan du ha dem i kjøleskapet i opp til tre dager.
- Varm opp olje til 180ºC og stek til de er gylne (Det tar ca 7 minutter). La de renne av seg på et papir og dryss over salt