Pulled pork
Pulled pork

Fredagstaco

Det finnes uendelig gøyale ting man kan gjøre med taco. I denne oppskriften har jeg kombinert det beste av to verdener, tex-mex og pulled pork. Oppskriften på pulled pork er det i utgangspunktet min favorittkokkHeston Blumenthal som står for, og den fant jeg her. Jeg har selvsagt tuklet litt med oppskriften, men den er relativt lik.

Sunkost på Gunerius

Dersom du er glad i tex mex kan jeg anbefale å ta en tur på Sunkost på Gunerius, der har de av en uvisst grunn et veldig bredt utvalg. Der fikk jeg også tak i små maislefser som jeg synes var er det aller beste.

Oppskrift

Pulled pork med smak av tex-mex

Forbredelse10 mins
Koketid1 hr 45 mins
Totalt1 hr 55 mins
Keyword: pulled pork, taco
Posjoner: 4 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Krydderblandingen

  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts chipotle
  • 1/2 ts sennepspulver
  • 1/2 ts salt

BBQ-saus

  • 1 ts solsikkeolje
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 325 gram passata
  • 250 gram ketchup
  • 175 ml eplesider eddik
  • 175 gram brunt sukker
  • 10 ml Worcestershire saus
  • 25 gram honning
  • 1 ts tamarind

Pulled pork

  • 1 kilo svinenakke
  • 2 pk tortillalefser

Slik gjør du

BBQ-saus

  • Kombiner ingefær, chipotle, sennepspulver, og salt i en bolle, og bland godt
  • Varm olje i en dyp panne på medium varme, Når det er varmt tilsett løken og stek den til den er karamelisert. Det tar ca 8 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt.
  • Ha opp i halve krydderblandingen og spar resten til svinenakken. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Småkok i 15 minutter og bland med en stavmikser.
  • Sil sausen gjennom en sil, og sett til side

Pulled pork

  • Gni inn svinenakken med krydderblandingen og stek i en glovarm panne (eller på grillen) til den har fått farge på begge sider. Ca 1 minutt på hver side
  • Fjern svinet fra panna og ha den oppi sammen med BBQ-sausen. La det koke opp, og skru ned slik at det bare putrer. Stek den i ca 90 minutter.
  • Etter 90 minutter la kjøttet avkjøles helt i sausen. Plasser svinenakken på en trefjøl og bruk to kviner for å rive kjøttet fra hverandre til det er fin revet. Legg kjøttet tilbake i sausen.
  • Når det er er klart til servering, varmer du kjøttet i sausen og justerer med salt og pepper.

Tilbehør

  • Mangosalsa
  • Pico de gallo
  • Guacamole
  • Koriander
  • Rømme
No Comments Yet

Comments are closed