Pitalefse

Allsidig Pitalefse

Denne deigen er veldig lik en pizzadeig, så hvis du har laget det er dette grei skuring. Jeg har ikke helt klart å finne sånne lefser i butikken, så da lagde jeg dem like gjerne selv. Disse lefsene kan brukes til både falafel, kebab og gyros og fungeres bedre enn pitabrød til akkurat dette. Men det er selvsagt smak og behag, uansett kan det være gøy å veksle litt.

 

Øvelse gjør mester

Selv om deigen er ganske lett, kan det hende du må lage dette noen ganger for at teknikken skal sitte. Jeg har gitt opp å få dem helt runde og fokuserer heller på at de blir tynne nok for at det ikke skal bli en overflod av tjukt brød. Det er viktig at de blir så tynne som mulig for at de skal puffe seg opp under steking.  Dette er enklere å få til dersom du har eltet lenge nok og at deigen er elastisk.

Ps. Disse kan du gjerne også steke pitalefse på grillen

Print
5 from 1 vote

Pitalefse

Forbredelse15 minutes
Koketid6 minutes
Totalt1 hour 21 minutes
Posjoner: 8 lefser
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 1.5 dl vann bruk kaldt
  • 1.2 dl melk bruk kaldt
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Slik gjør du

  • Ha melk, vann, gjær og sukker i en skål. La den stå i noen minutter
  • Bland resten av det tørre i en kjøkkenmaskin, og tilsett gjærblandingen litt og litt
  • Hemmeligheten bak en god gjærdeig er å elte lenge. Det kan du gjøre for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin. Elt i minst 10 minutter.
  • Ha deigen over i en bolle med litt olje i, og dekke den til med plastfolie. La den heve til dobbel størrelse. Aller best er det om du lager den dagen før og lar den heve over natten i kjøleskapet.
  • Del deigen opp i 6 eller 8 deler, og la dem hvile under et kjøkkenhåndkle eller plastikk i ca 10 -15 minutter. Det gjør at de er lettere å rulle ut.
  • La ett og ett pitabrød, og ha litt mel på bordet slik at den ikke fester seg. Bruk en kjevle for å lage en 3 mm tykk og 18 cm i diameter
  • Stek i en tørr panne med høy varme (eller enda bedre på grillen) Stek på den ene siden til du ser at det bobler (ca 2-3 mniutter). Stek den på andre siden til den har fått gyldne flekker.
  • Ha pitabrødene over på en tallerken og dekk till med et kjøkkenhåndkle.

Notes

Husk at dersom du bruker grill, så vil naturlig nok steketiden bli kortere. Du kan også lage de på forhånd og fryse.
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating