Pasta carbonara og rødvin
Pasta Carbonara

Autentisk carbonara

Er det noe jeg har skjønt er det at man ikke kødder med en cabonara, det skal være pecorino og panchetta ellers er den ikke ekte. Nå er ikke dette supertilgjenglig for mange, så jeg mener bacon og parmesan må være greit. Jeg mener i utgangspunktet at alt er lov, du lager mat sånn som du vil ha den. Men jeg kommer ikke til å legge det ut på internett og kalle det carbonara😂 Carbonara er nok den kjappeste pastaretten å lage, men det tar jo litt lenger tid om du skal lage pastaen selv.

 

Fersk Pasta

Det å bruke fersk pasta er en helt ny verden, og man får kjøpt gode alternativer i butikken. Fersk pasta suger også mye lettere til seg de deilige sausene og gir masse smak. Dersom du har lyst til å prøve deg på din egen pasta, finner du oppskriften her.

Oppskrift

Carbonara

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk hele egg
  • 2 stk eggeplommer
  • 200 g panchetta du kan fint bruke bacon også
  • ca 2 ss pecorino parmesan er også helt greit
  • 500 g fersk pasta
  • 1 ss fersk timian
  • 1 ts fersk kvernet pepper

Slik gjør du

  • Bruker du fersk pasta, som jeg anbefaler å gjøre koker du den til slutt og gjør det andre først. Bruker du pasta fra butikken koker du denne nå etter anvisningen på pakken.
  • Stek panchettaen til den blir litt sprø
  • Bland egg, pecorino, timian, pepper og eggeplommer
  • Kok den ferske pastaen i lettsaltet vann i 2 minutter
  • Sil av pastaen. Ha den tilbake i kjelen og hel eggeblandingen oppi for å varmebahandle eggene så vidt uten at du klumper seg. Bland deretter inn bacon. Ha over i en bolle og pynt med pecorino og timian.
  • Ha over i en bolle og pynt med pecorino og timian. De vågale kan også pynte med et rått egg på toppen
No Comments Yet

Comments are closed