Horn med ost og rød pesto

Spis opp maten

Etter vi hadde besøk av Mette fra Spis opp maten har jeg blitt veldig bevisst på hvordan jeg kan bruke den maten vi allerede har. Vi har flere frysere og matbod, så det er strengt tatt ingen grunn til at vi skal handle flere ganger i uka. Det er en veldig sunn øvelse, både fordi vi får spist opp maten, men også fordi jeg får brukt nøtta og kreativiteten på kjøkkenet.

Horn med ting jeg fant i kjøleskapet

Noen ganger ser man i kjøleskapet, og innser at det egentlig er fullt, men ingenting passer sammen. Dette skjedde meg nå jeg lagde denne oppskriften, jeg hadde litt av alt og ingenting som åpenbart var godt sammen. Jeg hadde et glass med rød pesto som sto hadde stått uåpna i all evighet, og litt rester av ost som jeg dyttet inni. Men du kan selvsagt bare bruke det du finner og ting du liker, her er det bare å prøve seg frem.

Perfekt i matpakka

Vi er med jevne mellomrom i Mandal, og er veldig dårlig på å planlegge. Så disse er perfekte å fryse ned å ha som niste på turen, eller ta opp hvis det kommer sultent besøk. for å lage dem grovere kan du bytte ut en del av melet med foretrukket mel.

Oppskrift

Horn med gjær

Koketid10 mins
Totalt10 mins
Posjoner: 16 horn

Ingredienser

  • 400 gram hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 70 g smør
  • 3 dl melk
  • En klype salt
  • 1 stk egg
  • 32 skiver gulost Bruk gjerne mer eller mindre ost - om du er veldig glad i ost, bruk mer!
  • 1 glass rød pesto

Slik gjør du

  • Smøret varmes opp sammen med melk. Gjæren røres ut i melken sammen med sukker.(Om du bruker ikke bruke kjøkkenmaskin rører du gjæren i melk og smør som er varmet opp til ca 37 grader
  • Mel og salt siktes sammen. En fordypning lages av melet og ha i smør skåret i terninger. Miks melet og smøret til det er bittesmå smuler.
  • Ha i melkeblandingen og elt i minst 10 minutter
  • Settes på hev til den blir dobbelt så stor.
  • Ta deig ut å bakepapiret og elt litt
  • Kjevles ut i en runding og som deles i 8 trekanter
  • Har på osteskiver og eventuelt skinke på i midten trekantene. Hornene formes med at de trilles fra den brede kanten inn mot spisse
  • Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.