Eventyret Statholdergaarden
I et kvart århundre har Bent Stiansen styrt skuta på Statholdergaarden, en av Oslo beste restauranter. Det tok ikke mange årene før den første Michelin-stjernen var i hus, og den har vært i hus siden. I ukens episode av podcasten forteller Stiansen hvordan det er mulig å drive en restaurant med så høyt nivå i over 20 år. Hvordan kan man egentlig kombinere så mange prosjekter, i tillegg til restauranten, med familie og venner?
Imponerende CV
Han har ikke bare vært sjefen på Statholdergaarden. Allerede da han var 23 år ble han kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Han har vunnet NM i kokkekunst og ble også verdens beste kokk da han vant kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 1993. Det var en bragd ingen i Skandinavia hadde fått til før han. Listen over prestasjoner er lang og det er en imponerende mann jeg snakker med i denne episoden av Matvrak.