
Nakkekoteletter er kjapt og godt
For meg kan skikkelig gode nakkekoteletter lett konkurrere med en god biff. Hvis du kjøper skikkelige stykker er dette skikkelig bra grillmat. Jeg kan anbefale og sjekke om noen i din nærmeste reko-ring leverer dette. Denne oppskriften tar rundt 30 minutter, så den er enkel å lage rett etter jobb en hverdag. Potetsalaten kan lages dagen før, og ferskenene kan legges i marinade før jobb.
Få kontroll på temperaturen
Det viktigste man gjør når man griller er å ha kontroll på temperaturen, det gjelder for så vidt all matlaging . Det første jeg ville investert i er en temperaturmåler, på den måten får du perfekt resultat hver eneste gang uten å måtte gjette når maten er ferdig.
Server gjerne også med grillet mais. Fremgangsmåte på grillet mais med bladene på kommer straks.
Oppskrift
Nakkekoteletter med grillet ferskensalat
Posjoner: 4 personer
Ingredienser
Koteletter
- 800 gram nakkekoteletter
- salt
- pepper
Potetsalat
- 3 dl Crème fraîche
- 1 ss sennep
- 2 ss majones
- 3 stk hakket cocktail sylteagurk eventuelt 1 stor
- 12 stk amadinepoteter
- 1 ss sylteagurksaft
- 1 liten bunt gressløk
Salat med grillet fersken
- 2 stk tomat
- 3 stk fersken
- 1/2 stk salat jeg brukte typen grønn ekeblad
- 0,5 dl balsamico jeg brukte en bringebærtype
- 1 ss honning
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Bland balsamico og honningmarinaden, og del fersken i to og legg dem i marinaden. La dem marinere i ca 30 minutter.
- Vask potetene, og skrell dem hvis du vil, men det er ikke nødvendig. Kok dem til de er møre, og avkjøl
- Bland resten av ingrediensene og rør inn i potetene, og sett til side kaldt
- Ha litt salt og pepper på hver side av kotelettene. Stek dem på hver side i 2-3 minutter på hver side på grillen, slik at de får en fin stekeskorpe.
- Legg kotelettene på indirekte varme til de er ferdig stekt rundt 5 minutter. Bruk temperaturmåler for å sjekke at de er ferdige. 70 grader er mediumstekt og 76 er gjennomstekt. Ta dem av varmen og la dem hvile noen minutter
- Legg fersken på grillen og stek dem 1 minutt ca på hver side til de får et pent grillmønster og er blitt møre. Lag resten av salaten og server.