Ukjent farvann
Det er alltid litt utfordrende å lage ting man aldri har smakt før, man vet liksom ikke helt når det blir riktig. Snickerdoodle er bare noe jeg har hørt om gjennom matblogger og TV-serier. Men de blir alltid lovpriset og nå måtte jeg bare sjekke ut hva alt styret var.
Eplekake uten epler
Som sagt vet jeg ikke hvordan disse skal smake, men resultatet ble knall godt. Om jeg skal beskrive det vil jeg si at det er som eplekake uten epler <3 Dette blir definitivt en gjenganger hjemme hos oss.
Psst. Om du er litt mer glad i kanel enn det jeg er, er det ingenting i veien for å 1 ts kanel i deigen 🙂
Oppskriften fant jeg her
Snickerdoodles
Posjoner: 24
Ingredienser
- 225 g smør romtemperert
- 3,5 dl sukker
- 2 stk store egg
- 2 ts vaniljeekstrakt Jeg brukt en ts vanilla paste
- 4 dl mel
- 1 ½ ts kremortartari (apotekvare) Du kan fint bruke bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1 ts salt
Kanelblanding
- 1/2 dl sukker
- 1½ ss kanel
Slik gjør du
- Varm ovnen til 180ºC
- Pisk smør og sukker til det blir hvitt og fluffy (ca 4-5 minutter). Skrap sidene av bollen og tilsett egg og vanilje. Pisk i 1-2 minutter.
- Bruker du blender bytt til k-spade og rør inn mel, kremortartari, bakepulver og salt.
- I en liten bolle rør sammen sukker og kanel
- Hvis du har tid pakke du deigen inn i plast og sett den i kjøleskapet i 20-30 minutter.
- Rull til små glatter baller. Rull dem i kanel-og sukkerblandingen til de er skikkelig dekket. Deretter bruk en skje for å få dekket dem skikkelig.
- *Hvis du vil ha flatere Snickerdoodles trykk dem ned i midten før du setter dem i ovnen. Det hindrer dem i å blåse seg opp på midten.
- Legg på et bakepapir og stek i 9-11 minutter. La dem kjøle seg ned litt før du har dem over på rist.