Müsli med eple og kanel
Müsli med eple og kanel

 

Müsli med noe attåt

Tidligere i sommer var jeg på et hotell som servert mat som var skikkelig midt på treet, og derfor skal jeg heller ikke skrive hvor det var. Har du ikke noe hyggelig å si osv… MEN de hadde en veldig god müsli med eple og kanel som de serverte på frokostbuffeen. Jeg bestemte meg for å prøve å lage denne müslien hjemme, slik at jeg hele tiden har det tilgjengelig i skapet.

 

Tørkede epler

Jeg er faktisk usikker på om man får kjøpt tørkede epler i butikken, men jeg bestemte meg rett og slett for å lage dette selv. Jeg brukte ca. 6 epler til denne oppskriften, og fremgangsmåten finner du her. Jeg skjærte eplene i terninger og ikke i skiver, men det er rett og slett smak og behag.

 

Velg ingrediensene selv

Det som er fint med müsli er at man kan velge ingrediensene helt selv. Jeg er så heldig at jeg har et matskap, og derfor har jeg stort sett alltid det jeg trenger. Bruk det du har og det du liker. Eple og kanel er en klassisk kombinasjon, men det er ingenting i veien med å bruke andre typer tørket frukt, nøtter og frø. Jeg liker den litt brente smaken rosiner gir i ovnen, men om du ikke liker det kan du ha i alle rosinene etter at müslien er stekt.

Müsli med eple og kanel

Posjoner: 1 stort norgesglass
Author: Awa Sarr

Ingredienser

Müsli

 • 150 gram havregryn
 • 50 gram hasselnøtter
 • 50 gram solsikkekjerner
 • 35 gram linfrø
 • 35 gram chiafrø
 • 50 gram rosiner
 • 3 ss honning
 • 100 g vann
 • 1 ss smør
 • 1 ts kanel
 • 1 klype salt

Etter steking

 • 50 gram kokosflak
 • 50 gram rosiner
 • 200 gram havregryn
 • 100 gram tørkede epler

Slik gjør du

 • Varm ovnen til 150 grader
 • Bland vann, smør og honning i en kjele og kok opp
 • Hakk hasselnøttene til passe biter
 • Bland deretter alle ingrediensene som skal stekes i en bolle.
 • Ha honningvannet oppi havregrynblandingen og bland godt
 • Spre godt utover på et stekebrett med bakepapir og stek i ca 45 minutter, rør med jevne mellomrom slik at det ikke svir seg
 • La müslien tørke før du blander det med eplebiter, kokosflak og resten av rosinene og havregrynene
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.