Mer fisk i hverdagen
Fisk er mitt svake punkt. Jeg elsker å spise det, men jeg er ikke god på å lage det – enda. Det blir ofte helt enkle ting og veldig lite variasjon. Mitt tidlige nyttårsforsett er derfor å bli bedre på å lage fiskeretter og utvide repertoaret. Heldigvis hadde mormor tonnevis med fiskeretter i sin kokebok, så det var lett å komme i gang. Det er også derfor porsjonene er så store. Mormor lagde sjelden for lite mat, og det gjør ikke jeg heller.
Enkelt, men godt
Denne fiskegratengen er supergod, og dessuten veldig enkel å lage. Planen var å bruke fusilli, men da jeg så fusilloni i butikken var valget enkelt. Hvis du ikke vet hva fusilloni er, er det egentlig bare store fusilli som gir tekstur og trekker til seg masse deilig smak. Du har ca. 10 minutter med jobb med denne retten, så lager retten seg seg. Nå har vi grateng i fryseren til mange middager fremover.
Server med kokte poteter, smeltet smør og revet gulrot.
Mormors fiskegrateng
Ingredienser
- Ca 1 1/2 kg hyse eller en renset hvit fisk
- ca 2 liter vann
- 2 ts salt
- 500 gram fusilloni Kan fint bruke en annen type pasta
- 55 gram smør
- 55 gram mel
- 6 dl melk
- 2-3 stk egg romtempererte
- 1 klype salt
- 1 krm muskatt
- ca 0,5 dl griljermel
Slik gjør du
- Skjær den opp i litt store stykker og kok den i lettsaltet vann og kokes som vanlig.
- Kok pasten etter henvisningen på pakken
- Rens og finhakk fisken mens den enda er varm
- Lag en tykk hvit saus av smør, mel, og melk. Tilslutt tilsett salt.
- Avkjøl og ha deretter i muskatt, eggeplomme, pasta og fisken.
- Stivpisk eggehvitene og ha dem i tilslutt.
- Ha det i en godt smurt form ca 3/4 full, strø over griljermel og stekes i stekovnen i ca 1 time.