Lunsj på Vintage Kitchen
Lunsj på Vintage Kitchen

Kjøkken:

Nordic

Prisklasse:

Middels

Danske Smørrebrød mellom 145-168 kr

Hvor: 

Lakkegata 55, Oslo

Det enkleste er ofte det beste

Det er ingen hemmelighet at det har skjedd mye på restaurant fronten i Oslo. Det er ikke mange år siden det kun var mulig å få tak i fransk mat om man skulle ut å fjonge seg. Nå er det heldigvis ikke bare når man skal ut og flotte seg man går ut og spiser. Det er uante muligheter både når det gjelder pris, smaker og hurtighet. Selv fastfooden er løftet opp mange hakk. Men lunsj-og lunsjtilbudet synes jeg alltid vært ganske stusselig og er det tildels det enda. Derfor blir jeg veldig glad når jeg finner steder som har enkle gode lunsjretter, som ikke koster skjorta.

 

Tradisjonell lunsj

Vintage Kitchen serverer tradisjonelle danske smørrebrød med deilig pålegg, enkelt og godt. Lokalene er ikke store, og det er ikke plass til fryktelig mange. Da jeg kom hadde det akkurat dukket opp et selskap på 10 personer, og da var det ikke mange bord igjen. Men etter kort tids venting ble det er ledig bord til oss. For det er nemlig verdt å merke seg at de ikke tar bordbestillinger her, så det er bare å ta en råsjans. Men restauranten ligger rett ved Løkka, så sjansen for å gå sulten hjem er liten.

Hjemmekoselig

Betjeningen var veldig hyggelig, og maten kom raskt. Jeg bestilte et smørbrød med tartar,  fritert egg, pepperrot og kaper. Og selv om jeg skulle ønske hadde enda litt mer pepperot,men ellers veldig godt.

Smørrebrød med tartar, fritert egg og kapers
Smørrebrød med tartar, fritert egg og kapers

Lunsjvenninnen min gikk for ett smørbrød med panert smørflyndre, håndpillede reker og remulade. En perfekt casual lunsj en onsdags ettermiddag.

Smørrebrød med tartar, fritert egg og kapers
Smørrebrød med panert flyndre med håndpillede reker og remulade

Vintage Kitchen har stått på listen over steder jeg har hatt lyst til å prøve lenge, og den skuffet ikke. Neste gang må jeg teste restauranten i andre etasje som ser veldig lovende ut. https://www.vintagekitchen.no/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.