Juletradisjon
Navnet krumkake kommer av at man krummer kakene til en slags sylinderform, som et kremmerhus. Krumkaker stekes i egne krumkakejern, tradisjonelt er disse uten tilkobling til strøm slik som jeg har, som jeg fikk tak i på et loppemarked. Disse kan brukes både på bål, grill og plate. Dette gjør det naturlig nok litt mer klønete og holde styringen på varmen, og man kan kjøpe et elektrisk på din lokale butikk som selger elektriske varer.
Ikke bare julekake
Krumkake er en tradisjonell norsk julekake som dessert har disse tradisjonelt gjerne også blitt servert med multer eller multekrem. Men visste du at man også kan bruke krumkaker som alternativ iskjeks. Sjekk ut oppskrift på hjemmelaget sjokoladeis her
Oppskrift
Krumkake
Ingredienser
- 2 stk egg
- 125 gram sukker
- 1/2 ts kardemomme
- 100 gram hvetemel
- 100 gram potetmel
- Ca 1 dl vann
Slik gjør du
- Egg og sukker vispes til eggedosis
- Tilsettes kardemomme. Mel siktes på.
- Smøret smeltes og avkjøles og tilsettes.
- Tilslutt ca 1 dl kaldt vann.
- La røren svelle i 15 minutter
- Krumkakejernet varmes . 1 skje røre legges i midten og stekes pent brun. Taes ut og krummes